aworge

Alla inlägg den 17 juli 2010

Av a.worge - 17 juli 2010 11:16

Såååå skönt att äntligen ha det avklarat och det betyder att jag är ännu ett steg närmare mitt år i USA. Idag är det faktiskt bara 29 dagar kvar tills jag sätter mina nyfikna fötter i New York City ;) UNDERBART.


I alla fall, Eric körde mig till Stockholm igår och det gick oerhört smidigt och snabbt, inga köer alls ;) Väl framme vid ambassaden (kl 08,45) så var det en liten kö med nyfikna tjejer och killar så det var bara att ställa sig i den och vänta. Efter en stund kom en tjej som heter Stina fram och började prata och det kändes faktiskt skönt att ha någon att prata med den stunden som vi väntade :) Vid ca 09,15 så började de släppa in folk i ambassaden men pga. den överdrivna säkerhetskontrollen så tog det ju lite tid att komma in. Runt 09,45 var det i alla fall min tur och jag kom då först fram till en kille som pratade svenska och som tog mitt pass medans jag fick vänta utanför när han kollade det och så. Sen kom man in i någon form av tullrum där det stod en vakt som pratade engelska.

"Please, Put all your stuff in this box!! Bracelets and rings and stuff too." var det första han sa till mig, han såg väl antagligen hur mycket krimskrams jag hade på mig. Så det var bara att ta av sig allt och lämna ifrån sig mobil, iPod och nyklar (det fick jag inte ens ta med in). Även fast jag hade tagit av mig allt så pep det sjävklar när jag gick igenom metallbågarna i alla fall ;) "I think you have to take off your shoes too, couse that's a lot of things on them" sa vakten då och skrattade lite :)

Efter detta fick jag i alla fall gå upp till själva ambassadbuggnaden och sätt amig och vänta lite till. Sen kom man fram till en man soom pratade svenska och som kollade igenom alla papper och pass och grejer och sen fick man gå och sätta sig i ett annat rum (som var bevakat med vakter) och vänta lite till.

Sen fick man komma fram till en tjej som pratade engelska och som frågade lite frågor: t.ex

  • To which city will you go?
  • How many children will you care for?
  • How much will they pay you?

Sen fick man tillbaka lite papper och sen var det bara att gå, hämta ut mobilen och grejerna och sen var allt klartttt  ;) Gick mycket snabbt och smidigt och jag tror att jag var klart runt 10,10.

Kl 11 började förberedelsemötet och det var kul, man fick se lite ansikten som kommer åka samtidigt och det är ju kul. Även en skulle också till Chicago ;)

 

Jag vet inte hur bra uppdateringen kommer att vara de närmaste två veckorna då jag idag åker till Göteborg och senare vidare till Köpenhamn men jag ska försöka hålla er uppdaterade i alla fall :D

 

29 dagar kvar!!  

 

//Bye A.

Ovido - Quiz & Flashcards